18-05-10

Weekendje op hotel in Knokke

 

Genieten aan de Belgische Kust op hotel in Knokke

Jaarlijks kunnen heel wat mensen genieten van de mogelijkheid goedkoop te logeren in een van de luxe hotels kust, bijvoorbeeld door hotelwebsites als BoekUwHotel.be die geregeld hotelspecials doen. Zo kon ik vorig jaar tot tweemaal toe genieten van een luxueus verblijf in een hotel in Blankenberge zeedijk, en amper drie weken later al van een schitterende paar dagen op hotel in Knokke!

Altijd interessant nieuws als je te horen krijgt dat je mag vertrekken, gratis en voor niks!

knokke2

Een topbestemming aan onze Kust: met een mooi strand verdeeld over vijf stranden (Heist, Duinbergen, Albertstrand, Knokke en het Zoute), een prachtig natuurreservaat, uitgebreide winkelmogelijkheden, een ruim cultuuraanbod, enkele architectuurpareltjes en een uitstekende sportinfrastructuur. Dit moet wel over Knokke gaan! Een verblijf in een hotel in Knokke! De meest oostelijk gelegen Belgische badstad biedt gigantisch veel mogelijkheden voor shopliefhebbers, fijnproevers en aanhangers van eigentijds amusement.

Een weekend of hele zomer in Knokke is dan ook een perfecte garantie voor een erg uiteenlopend, fascinerend en relaxerend verblijf aan de kust! Ikzelf ga bijna iedere zomer richting een hotel in Knokke en telkens weer wordt ik verrast door de ongebreidelde charmes van deze prachtige badstad! Als er één plaats aan de kust is die werkelijk iedereen weet te charmeren, dan is het vast en zeker Knokke! Geen enkele andere badplaats doet zoveel mensen dromen, of het nu dagjestoeristen betreft of mensen die een weekend of langer blijven, Knokke verbaast elke keer weer opnieuw door haar perfecte combinatie van grandeur en alledaagsheid. Logeren in Knokke staat dan ook gelijk aan logeren in een badplaats met een ontzettend grote toeristische gezelligheid. Vooral de mooie zeedijk, de nabijheid van 't Zwin en de bekende winkelstraat de Lippenslaan blijken hierbij bijzonder aantrekkelijk.

Andere plaatsen aan de Belgische Kust

Hoe zit het met de andere kuststeden, zijn die vanuit Knokke makkelijk te bereiken? Tuurlijk wel, wie na zijn verblijf in een hotels in Knokke andere kuststeden wenst aan te doen zal zien dat dit bijzonder weinig inhoudt. Zo kun je zowel Blankenberge, Nieuwpoort als De Panne binnen het uur bereiken, het makkelijkst doe je dit uiteraard met de kusttram die de hele Belgische kustlijn afschuimt, zo zie je ook nog eens wat en het is eens wat anders en vooral veel minder stresserend dan met de auto. Ook in het hotel in Nieuwpoort waar ik vorige zomer logeerde kreeg ik zo'n "volledig" gevoel: het Hotel Ter Zilte is in vergelijking met andere hotels Nieuwpoort een ideale vertrekplaats om én de stad én de stadsomgeving te ontdekken!

Bovendien was het in de groene tuin van dit Nieuwpoort hotel heerlijk genieten bij een glaasje wijn en eens wat anders dan zand! Helemaal aan het westelijk uiteinde van de Kust, in de prachtige badstad De Panne, verscholen tussen de duinen, logeerde ik een aantal jaar geleden eens een lang weekend in Hotel Maxim, erg eigentijds ingericht en heel rustig gelegen, op nog geen 300 meter van het kilometerlange strand. Zalige dagen meegemaakt daar in dat De Panne hotel, naar ik heb vernomen een van de allerprettigste hotels in De Panne!

Wie voor de familiale badstad Blankenberge kiest tenslotte, moet weten dat er heel wat kwalitatieve en nog steeds niet zo prijzige hotels zijn. Van alle Blankenberge hotels heb ik er voorlopig maar ééntje bezocht, namelijk het Hotel Richmond Thonnon, gelegen in het gezellige centrum, op wandelafstand van het zandstrand en de jachthaven, en naar ik heb gehoord een van de meest "all round" hotels Blankenberge.

PS: na je vakantie in Knokke verlang je misschien eens naar een echt city trip in een bruisende stad? Waarom niet eens een paar dagen op hotels Londen verblijven? Echt een superstad!

 

De commentaren zijn gesloten.